Om Filosofgangen

I en verden hvor alle har ret
Der er i de seneste 10 år sket en eksplosion i efterspørgslen og ”tilbudene” indenfor alternative verdensanskuelser. Denne bølge har sat tanken ud af spillet og i stedet sat følelserne og troen i højsædet. I de samme ti år er der sket en individualisering i samfundet, hvor fællesskabet er blevet erstattet af menneskers fokus på sig selv.
Der giver mange udfordringer, problemet bliver hvis alt er ok.

Det ene er ikke ligeså godt som det andet!

I en verden hvor følelserne styrer
Det er intet spændingsfelt imellem os længere, der er ikke noget til forhandling. Det er følelserne der vælter op i os, der skal være rettesnore for hele vores liv. Vi lever i os selv og af os selv.
Men sandheden (en af de få!) er, at uanset hvor mange følelser der udleves, så kan følelser ikke skabe et helt menneske.

-Mangler der ansvar og fornuftige tanker
Følelser kan ikke træffe beslutninger, være visionære, kan ikke skabe fremtid, kan ikke skabe jura, medicin, filosofi, for blot at nævne et par ting. Der er meget mere end blot folks følelser:

Der er værdier, håb, fællesskab, civilisation og fremtid.

Filosofgangen begynder der hvor følelserne slutter og ser verdens realiteter i øjnene.

Filosofgangen placerer sig i feltet mellem Human Ressource, personlig udvikling, medarbejderudvikling og klassiske virksomhedsstrategiske udfordringer og benytter filosofien som motor for at få hele mennesker til at blomstre til gavn for dem selv, men også som hjul i moderne virksomheder.

Filosofgangen søger at udfordre vore forudindtagede meninger og ikke mindst vores forudfattede vaner. For vi vænner os jo til at leve før vi lærer at tænke. Mennesker skal inspireres til at ny - og omformulere grundlæggende tanker og livsprojekter. Der kræves mod, åbenhed, fordomsfrihed, nysgerrighed og klogskab til at sætte spørgsmålstegn ved vores liv og vores forståelse.

Dette gør bestemt ikke livet lettere, men det gør livet mere spændende.

Det handler om bevidstgørelse, ansvarslyst og antiklynk.


FORSIDE
RÅDGIVNING
KURSER
FILOSOFISK COACHING
OM FILOSOFGANGEN
KONTAKT
 
Har du overvejet muligheden?
At gå til filosof i stedet for en psykoterapeut eller en psykolog?
Er du interesseret i at udvikle dig og det liv du vil føre fremover,
i stedet for at gå i terapi og se på det liv du har ført?
- så er filosofisk coaching måske noget for dig.

Læs mere